Mistä löydän tulevat kurssit?

Löydät kuluvan kuukauden kaikki kurssit etusivulta. Myöhemmin alkavia kursseja voit etsiä kurssihaulla.

Voinko varata paikan tulevalle kurssille?

Voit. Kursseilla on paikkoja rajoitetusti, joten se on jopa suositeltavaa. Klikkaa vain haluamasi kurssin kohdalta Varaa paikka -painiketta ja yhteystietosi.

Jos olet varaamassa paikkoja useammalle henkilölle, syötä osallistujat yksi kerrallaan, klikkaamalla aina uudestaan Varaa paikka -painiketta.

Jos minulla on työntekijöitä, voivatko he varata itse paikan koulutukseen?

Kun haluat liittää tiliisi työntekijän, sinun täytyy varata hänelle ensimmäinen kurssi. Jatkossa työntekijät voivat itse varata paikkoja koulutuksiin omilla tunnuksilla, jos et estä sitä Omat tiedot -sivun Yhteystiedot ja asetukset -välilehdeltä (klikkaa Muokkaa tietoja -painiketta).

Mitä tarvitsen, jotta voin osallistua kurssille?

Tarvitset tunnuksen ja salasanan, jotka olet saanut paikan varaamisen jälkeen sähköpostiisi.

Tarvitset myös verkkopankkitunnukset tai liittymän, jossa on mobiilivarmenne, jotta voit tunnistautua. (Tunnistautuminen on mahdollista myös lähettämällä valokuva ajokortista tai passista sivuilla ilmoitettavaan puhelinnumeroon.)

Lisäksi sinulla täytyy olla tietokone, tabletti tai puhelin, jossa on kasvojasi kuvaava kamera. Tableteissa ja puhelimissa se on yleensä aina sisäänrakennettuna. Kaikissa tietokoneissa niitä ei kuitenkaan ole, jolloin joudut hankkimaan erillisen webkameran.

Jos käytät ulkoista webkameraa, kytke laitte kiinni tietokoneeseen ENNEN kuin kirjaudut kurssille. Muuten ne eivät toimi.

Varmista lisäksi, että käyttämäsi laitteessa on riittävästi virtaa ja laturi on lähettyvillä. Suosittelemme, että laite on laturissa koko opetuksen ajan.

Kuinka aikaisin minun täytyy kirjautua tunnille?

Jos olet osallistumassa virtuaalikurssille ensimmäistä kertaa kannattaa aloittaa kirjautuminen jo 20 minuuttia ennen kurssin alkua. Sinun täytyy tunnistautua verkkopankissa (tunnistautuminen on mahdollista myös ilman verkkopankkia) ja asentaa etäopetus -ohjelma. Kun olet ajoissa, kerkeät saamaan apua teknisestä tuestamme, jos sinulla tulee teknisiä ongelmia.

Jos etäopetus -ohjelma on jo asennettu laitteeseen, jolla seuraat opetusta, riittää että kirjaudut luokkaan hetki ennen tunnin alkua.

Voinko kirjautua tunnille myöhässä?

Käytännössä kyllä, mutta et saa suoritusmerkintään, jos tulet liian myöhään.

Eri asia on, jos teknisen ongelma vuoksi yhteys katkeaa, ja joudut kirjautumaan uudestaan.

Laite, jolla opetusta seurataan

Voit seurata opetusta tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Kamera

Laitteessa, jolla seuraat opetusta, on oltava kamera, joka kuvaa kasvojasi. Puhelimista ja tableteista se löytyy lähes poikkeuksetta, mutta ei kaikista tietokoneista, jolloin se täytyy kytkeä ulkoisena web-kamerana.

Käyttöjärjestelmä

Kurssi seurataan Zoom -ohjelman kautta. Zoom-ohjelman voi asentaa Mac-, Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmiin: Zoom-ohjelman asennus.

Suosittelemme Zoom-ohjelman asentamista. Jos asentaminen ei ole mahdollista, voit osallistua koulutukseen myös verkkoselaimella.

Rekisteröityminen

Voit rekisteröityä palveluun yrityksenä tai yksityisenä henkilönä tällä lomakkeella.

Saat rekisteröitymisen jälkeen tunnukset ja ohjeet sähköpostiisi. Tunnusten avulla sinä ja mahdolliset työntekijäsi voivat osallistua koulutukseen ja varata paikkoja tuleviin koulutuksiin.

Mitä rekisteröityminen maksaa?

Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Voinko osallistua ilman rekisteröitymistä?

Et. Rekisteröityminen on pakollista, jos haluat suorittaa koulutuspäivän.

Voinko rekisteröidä tilini alle työntekijöitäni?

Kyllä voit. Rekisteröityminen tapahtuu joko niin, että varaat paikan työntekijällesi, jolloin työntekijä rekisteröidään automaattisesti käyttäjäksi varaustietojen avulla.

Toinen vaihtoehto on, että aktivoit tilisi salaisen rekisteröitymissivun, jonka osoitteen lähetät työntekijöillesi. Sivun voi aktivoida Omat tiedot -sivulla, kun ole kirjautuneena sisään.

Klikkaa aluksi Omat tiedot -sivun Työntekijät-välilehdellä Aktivoi rekisteröitymissivu -painiketta.

Sen jälkeen saat näkyviin linkin, jonka voit kopioida ja lähettää työntekijöillesi.

Kuinka tunnistaudun?

Tunnistautuminen suoritetaan paikan varauksen jälkeen kun olet siirtymässä (sähköpostilinkin tai etusivun kautta) seuraamaan kurssia.

Palvelu kysyy ensin henkilötietosi ja ohjaa sinut sitten varmistamaan henkilöllisyytesti valintasi mukaan joko verkkopankissa tai mobiilivarmenteella.

Entä jos minulla ei ole käytössä verkkopankkia tai mobiilivarmennetta?

Tunnistautuminen on mahdollista myös lähettämällä valokuva ajokortista tai passista turvapostilla. Ohjeet lähettämiseen kerrotaan tunnistautumisen yhteydessä.

Mitä minun täytyy tehdä ensimmäisenä?

Zoom-ohjelma pyytää testaamaan kameran ja mikrofonin toiminnan. Pääset liittymään koulutukseen klikkaamalla ”Join with computer audio”-painiketta. Kun olet liittynyt koulutukseen varmista, että mikrofonisi on mykistetty (”Mute”). Keskustelu käydään ”Chat-ikkunan” kautta kirjoittamalla.

Entä jos en saa kameraa toimimaan?

Jos käytät tietokonetta ja sinulla erillinen webkamera, täytyy kamera kytkeä kiinni tietokoneeseen ennen kuin kirjaudut koulutukseen. Jos unohdit tehdä sen, sulje Zoom-ohjelma, kytke kamera tietokoneeseen ja siirry takaisin koulutukseen osoitteessa virtuaalidirektiivi.fi.

Jos et saa ongelmaa ratkaistua, pyydä apua opettajalta chatin kautta.

Onko minun pakko seurata opetusta koko ajan?

Kyllä. Jos poistut kameran edestä, et saa suoritusmerkintää. Teemme pistokokeita kamerayhteyksiin koulutuspäivän aikana.

Opetusta tulee seurata rauhallisessa paikassa. Et voi esimerkiksi ajaa autoa tai leikata nurmikkoa kurssin aikana.

Milloin voin käydä tauolla?

Päivä koostuu 45 minuutin oppitunneista, joiden välissä on 15 minuutin tauko. Opettaja ilmoittaa, kun tauko alkaa. Tauon aikana voit poistua kameran ääreltä ja voit sulkea kamerayhteyden ”Stop Video” -painikkeella. Muista aktivoida kamera uudelleen (”Start Video”), kun tauko on pidetty ja koulutus jatkuu.

Mitä jos yhteys katkeaa tai laitteesta loppuu virta?

Siirry nopeasti osoitteeseen virtuaalidirektiivi.fi. Heti sivun alussa on ilmoitus, jossa lukee: ”Olet jo kirjautunut tunnille. Siirry takaisin luokkaan tästä. Klikkaa linkkiä niin pääset takaisin virtuaaliluokkaan.

Jos joudut vaihtamaan laitetta, sinun täytyy kirjautua uudelleen Virtuaalidirektiivi.fi-sivulla ja syöttää henkilötietosi uudestaan.

Kirjaudu tunnille aina virtuaalidirektiivi.fi-osoitteen kautta.

Rekisteröitymislinkki työntekijöille

Normaalisti esimies syöttää työntekijänsä palveluun yksi kerrallaan niin, että syöttää nimen, puhelinnumeron ja sähköpostin – työntekijä antaa sitten loput tiedot, kun kirjautuu ensimmäisen kerran sisään.

Jos työntekijöitä on useita, on niiden syöttäminen on aika hidasta.

Nopeampi vaihtoehto on aktivoida rekisteröitymissivu Työntekijät-välilehden alaosasta. Kun toiminto on aktivoitu, voit lähettää työntekijöille rekisteröitymislinkin, jonka kautta työntekijät hoitavat itse koko rekisteröitymisprosessiin ja päätyvät automaattisesti tilisi alaisiksi työntekijöiksi.

Työntekijöiden itsenäiset varaukset tai niiden esto

Kun työntekijät on rekisteröity palveluun joko pääkäyttäjän toimesta tai rekisteröitymislinkin kautta, työntekijät voivat itse varata paikkoja koulutuksiin.

Pääkäyttäjä voi kuitenkin halutessaan estää työntekijöiden omat varaukset, jolloin pääkäyttäjä hoitaa kaikkien varausten tekemisen.

Työntekijävarauksen eston on voinut asettaa päälle jo rekisteröitymisvaiheessa, mutta asetusta voi muuttaa Yhteystiedot ja asetukset -välilehdeltä.

Työntekijärekisteri ja hälytykset

Kun yrityksen pääkäyttäjä on kirjautuneena Omat tiedot -sivulle, löytyy sen alta kootusti kaikki työntekijätiedot, suoritushistoria ja tulevat varaukset.

Työntekijän tietoihin voi syöttää joko esimiehen tai työntekijän itsensä toimesta ammattipätevyyden päättymispäivä. Lisäksi työntekijän tietoihin voi syöttää muualla suoritettuja koulutuksia. Tämä yhdistettynä automaattisiin hälytyksiin, jotka saa päälle Yhteystiedot ja asetukset -välilehdeltä, helpottaa useiden työntekijöiden pätevyyksien hallintaa. Järjestelmä hälyttää automaattisesti, jos työntekijän pätevyys uhkaa vanheta, eikä hänellä oli riittävästi suoritettuja jatkokoulutuspäiviä.

Asiakaspalvelumme opastaa työntekijätietojen päivityksessä ja hälytysten käyttöönotossa.

Esimies-toiminto

Jos yrityksessänne on kymmeniä tai vielä useampia kuljettajia, voitte pyytää meitä kytkemään päälle esimies-ominaisuuden.

Kun ominaisuus on päällä, tilinne alaisuuteen voidaan lisätä esimies-tason käyttäjiä ja jokainen työntekijä on jonkin esimiehen alaisena. Esimiehet näkevät vain omat työntekijänsä sekä heidän suoritukset ja varaukset. Päätason käyttäjä (eli esimerkiksi sinä) näkee sitten puolestaan kaikki työntekijät sekä heidän suoritukset ja varaukset. Esimiehet ja päätason käyttäjä voivat suorittaa kursseja palvelun kautta aivan normaalisti.

Esimies-ominaisuudesta on hyötyä erityisesti silloin, kun yrityksellä on useita toimipisteitä ja eri työntekijöiden pätevyyksistä vastaa useat henkilöt eri toimipisteissä.

Jos haluatte ominaisuuden päälle, ota yhteys asiakaspalveluun.

Mikä on Zoom ja miksi se täytyy asentaa?

Zoom on etäopetusohjelma, jolla seuraat opetusta.

Mikäli sinulla ei ole mahdollista asentaa etäopetusohjelmaa, koulutus avautuu suoraan verkkoselaimessa.

Kuinka asennan Zoomin?

Lataa Zoom täältä ja asenna se laitteeseesi.

Milloin minun täytyy avata Zoom?

Sinun ei tarvitse koskaan avaa itse Zoom-ohjelmaa. Kirjaudu vain tunnille, tunnistaudu ja anna yhteystietosi. Sen jälkeen ohjelma pyytää saada avautua itsestään.

Kuinka testaan Zoomia?

Voit testata Zoomia milloin vain täällä.

Laskut kerran kuukaudessa

Loppuun saakka suoritetut koulutukset laskutamme kerran kuukaudessa. Edellisen kuukauden suoritukset laskutetaan seuraavan kuun alkupuolella. Laskut toimitetaan verkkolaskuna, sähköpostilaskuna tai paperilaskuna. Voit tarkistaa laskutusosoitteesi omista tiedoistasi. Laskutukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä laskutus@virtuaalidirektiivi.fi.

Nettiyhteys katkeaa tai laitteesta loppuu virta kesken opetuksen

Siirry nopeasti osoitteeseen virtuaalidirektiivi.fi. Heti sivun alussa on ilmoitus, jossa lukee: ”Olet jo kirjautunut tunnille. Siirry takaisin luokkaan tästä. Klikkaa linkkiä niin pääset takaisin virtuaaliluokkaan.

Jos joudut vaihtamaan laitetta, sinun täytyy kirjautua ja syöttää henkilötietosi uudestaan.

Älä koskaan syötä nimeäsi lomakkeeseen, jos niitä kysytään englannin kielellä. Kirjaudu tunnille aina virtuaalidirektiivi.fi-osoitteen kautta.

Toimi nopeasti! Jos olet liian pitkään pois virtuaaliluokasta et saa suoritusmerkintää.

Onko sinulla kysyttävää?

044 757 9773
ma-pe 8.00-16.00

Palvelun tuottaa ja koulutukset laskuttaa Vanttera Group Oy. Koulutuksista vastaa CAP-Group Oy (koulutuskeskuskoodi: 058174).

Kokeile testikurssia!

Kokeile kirjautua testikurssille varmistaaksesi, että kaikki toimii niin kuin pitääkin; pääset luokkaan ja saat kytkettyä päälle kameran.

Voit kokeilla testikurssia kellonajasta riippumatta ja niin monta kertaa kuin haluat.